Dostupni linkovi

Izrael odgovorio tenkovskom vatrom na raketu iz pojasa Gaze


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Izraelska vojska napala je pozicije Hamasa na severu pojasa Gaze u znak odmazde za eksploziju rakete jutros na jugu Izraela, sudeći po izveštajima sa te palestinske teritorije na obali Sredozemnog mora.

Isti izvori navode da su ispaljene dve granate na komandni punkt duž granične ograde u Beit Lahiji, što izraelski vojni portparol nije još komentarisao.

Raketa iz pojasa Gaze eksplodirala je ranije danas na otvorenom polju na jugu Izraela, a u eksploziji nije bilo povreda, ni štete, saopštila je izraelska vojska.

Sirene su prethodno upozorile na opasnost od potencijalnog udara u području Aškelona, severno od granice s pojasom Gaze, javili su izraelski mediji.

Pre toga je raketa ispaljena iz Gaze na Izrael sredinom januara i tada je izraelska vojska uzvratila tenkovskom vatrom. U tim incidentima nije bilo žrtava.

Jutrošnja raketa je eksplodirala dan nakon što je komandir Hamasa Muhamed al-Kuka (37) podlegao ranama zadobijenim u eksploziji dan ranije.

Okolnosti te eksplozije nisu jasne, ali palestinski mediji navode da se to desilo u jednom stovarištu gde se prave eksplozivne naprave.

XS
SM
MD
LG