Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Crnogorski premijer u petak u zvaničnoj posjeti Srbiji


Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković doputovaće u petak u dvodnevnu posjetu Srbiji gdje će sa najvišim zvaničnicima Srbije razgovarati o aktuelnim pitanjima u odnosima dvije države i unapređenju saradnje dvije vlade.

Marković će se odvojeno sastati sa predsjednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i predsjednicom Skupštine Majom Gojković, najavljeno je iz crnogorske vlade.

Crnogorski premijer predvodi delegaciju Vlade u kojoj su ministri ekonomije, turizma, prosvjete i saobraćaja, a koji će se sastati sa kolegama iz Vlade Srbije, navodi se u saopštenju i dodaje da će ministri obrazovanja dvije države potpisati sporazum o saradnji u toj oblasti.

Posjetu Srbiji, Marković nastavlja u Vojvodini gdje će se sastati sa crnogorskom dijasporom, predsjednikom Vlade Vojvodine Igorom Mirovićem i gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem.

Uoči posjete Beogradu, Marković je ocijenio da su političke veze sa Srbijom i sa vladom premijera Aleksandra Vučića odlične, ali i poručio da ih dvije zemlje moraju potvrditi i kroz valorizaciju zajedničkih ekonomskih projekata.

XS
SM
MD
LG