Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Stoltenberg u Sarajevu


Stoltenberg će se sastati i sa Denisom Zvizdićem i delegacijom Ministarstsva odbrane i Oružanih snaga BiH

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg doputovao je u radnu posetu Bosni i Hercegovini, tokom koje će sa zvaničnicima ove zemlje razgovarati o saradnji BiH i severnoatlantskog vojnog saveza.

Stoltenberg se u Sarajevu prvo sastao sa predsedavajućim i članovima Predsedništva BiH, Mladenom Ivanićem, Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem.

Najavljeno je da će posle tog sastanka Stoletenberg i Ivanić održati konferenciju za novinare.

Predviđeno je da se Stoltenberg danas u Sarajevu sastane i sa članovima kolegijuma oba doma Parlamentarne skupštine BiH, članovima Zajedničke komisije za odbranu i bezbednost BiH, Komisije za spoljne poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Komisije za spoljnu i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda parlamenta BiH, kao i sa delegacijom Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini NATO.

Posetu BiH Stoltenberg će nastaviti sastankom s predsedavajućim Saveta ministara BiH Denisom Zvizdićem, a posle toga će razgovarati sa delegacijom Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH.

Generalni sekretar NATO posle posete BiH ide na Kosovo, gde je planiran sastanak s predsednikom i premijerom Kosova Hašimom Tačijem i Isom Mustafom.

XS
SM
MD
LG