Dostupni linkovi

Demokrate bojkotovale glasove Trumpovog tima


Tom Price
Tom Price

Demokrate u američkom Senatu danas su bojkotovale planirano glasanje odbora o dvojici kandidata koje je nominovao američki predsednik Donald Trump – Stephena Mnuchina za ministra finansija i Toma Pricea za ministra zdravlja – zbog čega se glasanje nije moglo nastaviti, prenosi BBC.

Demokrate su navele da odlažu glasanje jer traže više informacija o Priceovim dionicama u australijskoj medicinskoj kompaniji i navodima da je Mnuchinova nekadašnja banka OneWest koristila automatske potpise, što se kosi sa njegovom izjavom senatorima, prenosi Reuters.

U međuvremenu, demokratska senatorka u Odboru za pravosuđe Dianne Feinstein iz Kalifornije ranije je rekla da će glasati protiv Trumpovog kandidata za javnog tužioca, senatora Jeffa Sessionsa. Ona objašnjava da ne može pomiriti nezavisnost koju iziskuje ta funkcija "sa pristrasnošću koju je taj kandidat pokazao", prenosi AP, uz napomenu da je Sessions jedan od najranijih Trumpovih podržavalaca.

Sessions tvrdi da nije učestvovao u sačinjavanju izvršne uredbe Bijele kuće o izbjeglicama i imigraciji, a u odgovoru senatoru iz Vermonta Patricku Leeju s tim u vezi, napisao je da "ni on niti ijedan član njegovog osoblja nije imao ulogu u pisanju te uredbe".

XS
SM
MD
LG