Dostupni linkovi

Andrija Mandić zahvaljuje Vučiću


Mandić zatražio od Vučića pomoć Vlade Srbije
Mandić zatražio od Vučića pomoć Vlade Srbije

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se u utorak sa predsednikom Nove srpske demokratije Crne Gore Andrijom Mandićem. Kako je saopšteno iz Vučićevog kabineta radi se o redovnim konsultacijama sa političkim predstavnicima Srba iz regiona.

Takođe se precizira da se Mandić zahvalio Vučiću “što srpska vlada nastavlja da pruža podršku i pomoć institucijama Srba" u Crnoj Gori.

Mandić je u razgovoru sa premijerom Srbije pokrenuo inicijativu za pružanje pomoći crnogorskim državljanima koji žive u Srbiji, čija su mnogobrojna prava, kako smatra, ugrožena u matičnoj državi Crnoj Gori.

Kao primer eklatantnog narušavanja njihovih prava, predsednik Nove srpske demokratije je izneo uverenje da jedino oni nemaju pravo glasa na izborima, kao što nisu imali ni na referndumu 2006. godine.

Mandić je upoznao premijera Vučića i sa inicijativom predstavnika srpskog naroda u Crnoj Gori i predstavnika tamošnje bošnjačke nacionalne zajednice o unapređenju njihovih odnosa i veza.

On je od srpskog premijera zatražio pomoć Vlade Srbije i opština na jugu Srbije, u kojima žive Bošnjaci, kako bi i u Crnoj Gori na sličan način prevazišli nesporazume iz prošlosti, saopšteno je iz Vlade Srbije.

XS
SM
MD
LG