Dostupni linkovi

Gruevskom rok do ponoći da saopšti ima li parlamentarnu većinu


Nikola Gruevski
Nikola Gruevski

Mandatar za sastav makedonske vlade, bivši premijer i lider VMRO-DPMNE Nikola Gruevski treba do ponoći da saopšti da li je obezbedio parlamentarnu većinu za formiranje nove makedonske vlade, javlja Tanjug.

Za nedelju se najavljuje i odluka najveće albanske partije Demokratske unije Alija Ahmetija, jer ni posle dva dana unutarpartijskih konsultacija u Maloj Rečici nije došlo do odluke kom političkom bloku će prići.

Kako navodi RTS, umesto odgovora, lider stranke Ali Ahmeti je uputio izaslanike u sedita VMRO-DPMNE i Socijal-demokrata odlažući odluku o stupanju u koaliciju za poslednji trenutak.

Makedonski mediji ostavljaju mogućnost da su, kada je reč o formiranju vlade, sve opcije otvorene - od toga da novu vladu formiraju tradicionalni koalicioni partneri VMRO-DPMNE i albanska partija DUI Ali Ahmetija, pa sve do mogućih novih izbora, koji bi bili održani zajedno sa lokalnim, u aprilu ove godine.

Svi razgovori eventualnih koalicionih partnera odvijali su se daleko od očiju javnosti, a njihovi eventualni dogovori se drže pod "velom tajne".

XS
SM
MD
LG