Dostupni linkovi

Radončić najavljuje tužbu protiv Izetbegovića


Fahrudin Radončić i Bakir Izetbegovic u oktobru 2015. potpisali su sporazum o saradnji SBB i SDA
Fahrudin Radončić i Bakir Izetbegovic u oktobru 2015. potpisali su sporazum o saradnji SBB i SDA

Lider Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić izjavio je da ne vidi drugi način, nego da tužbom sudu zaustavi predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića da "truje javnost neistinama" da se protiv njega vodi postupak na Kosovu.

Radončić je, gostujući u emisiji "Intervju 20" koja će biti emitovana večeras na Radio-televiziji BiH, rekao da će SDA, isto onako kako je 2014. projektovala njegovu umiješanost u slučaj "Keljmendi", i sada probati da ga istom pričom onemogući da se 2018. kandiduje za člana Predsjedništva BiH.

"Zbog svega što se događalo u vezi sa sudskim procesom u Prištini i nakon odluke Komisije EU, imam sve elemente da krivično tužim ne samo tužioca Dubravka Čamparu, već i člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića", kaže Radončić.

Lider SBB tvrdi da Čampara i Izetbegović nisu poštovali odluke suda iz Prištine da ga ne smiju pominjati onako kako je prije nekoliko dana u jednom medijskom istupu učinio predsjednik SDA rekavši da Radončića "opterećuje proces u Prištini".

Radončić i Izetbegović u novembru su potvrdili da koalicija njihovih stranaka ostaje, bez obzira na optužbe koje su se mogle čuti tokom svjedočenja lidera Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudina Radončića, na suđenju Naseru Keljmendiju pred Osnovnim sudom u Prištini, gdje je izjavio da je za ubistvo Ramiza Delalića Ćele apsolutno odgovorna "bošnjačka državna mafija".

XS
SM
MD
LG