Dostupni linkovi

Raskinuta privatizacija Radio-televizije Kragujevac


Prostorije Radio-televizije Kragujevac
Prostorije Radio-televizije Kragujevac

Privatizacija Radio-televizije Kragujevac (RTK) raskinuta je jer kupac nije poštovao obaveze koje je prihvatio ugovorom, saopšteno je danas.

Kako se navodi u saopštenju koje je Ministarstvo privrede dostavilo Sindikatu RTK, Komisija za kontrolu izvršenja obaveza kupca utvrdila je da je kupac raspolagao imovinom većom od 10 odsto od vrednosti tog medija i nije blagovremeno dostavio bankarske garancije.

Kupac, takođe, nije isplatio zarade za jun, jul, avgust i septembar, a nije ispunio ni investicionu obavezu u iznosu od 150.000 evra u roku od godinu dana po zaključenju ugovora.

RTV Kragujevac oduzeta je dozvola o pružanju medijskih usluga, iako je kupac imao obavezu održanja kontinuiteta proizvodnje medijskih programa.

"S obzirom da kupac nije ni u naknadno ostavljenom roku dostavio revizorski izveštaj kojim se potvrđuje da je ispunio ugovorne obaveze, Ministarstvo privrede je naplatilo bankarsku garanciju od 150.000 evra", navodi se u saopštenju.

U Sindikatu RTV Kragujevac očekuju da u toku dana Ministarstvo privrede objavi više informacija u vezi sa raskidom privatizacije i objasni šta će dalje biti sa kapitalom te medijske kuće.

Vlasnik Radoica Milosavljević je za UNS rekao da "potpuno razume zašto je privatizacija raskinuta".

"Nisam ispunjavao obaveze. Shvatio sam da je nerealno da ispunjavam obaveze na osnovu prethodnih dugovanja i da mi je ovako mnogo manji rizik. Zaposleni, njih 67, su zarađivali novac ali komercijala nije zaradila ni dinar i televizija nije mogla da opstane", rekao je Milosavljević.

XS
SM
MD
LG