Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Crnogorska policija potvrdila da su pojačali kontrole na javnim mjestima


Podgorica, 19. januara, nakon posljednje od tri eksplozije u zadnjih mjesec dana

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore potvrdila da je sinoć obavljala pojačanu kontrolu saobraćaja i racije u pojedinim lokalima u Podgorici, tokom kojih je pronađen pištolj i narkotici, a tom prilikom je uhapšena jedna osoba, četvoro privedeno. U saobraćaju i u lokalima je kontrolisano više desetina tzv. bezbjednosno interesantnih lica.

U racijama u lokalima kontrolisani su i građani koji su se nalazili na mjestima na kojima su boravila ova lica.

Policija saopštava da će se pojačane aktivnosti policije usmjerene na kontrolu bezbjednosno interesantnih lica nastaviti kako u glavnom gradu tako i u drugim gradovima gdje to bude potrebno.

U posljednjih mjesec dana u Podgorici su u nizu bombaških napada poginule dvije i teško ranjene još tri osobe.

Nekoliko čelnika crnogorske policije podnijelo je ostavke ili je smijenjeno nakon najnovijih eksplozija koje se pripisuju obračunima kriminalnih klanova.

Ostavke su podnijeli šefovi Kriminalističe policije i Odsjeka za obezbjeđenje ličnosti, a smijenjeni su načelnici policije u Baru i Kotoru, i šef Kriminalističke policije u Podgorici.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić rekao je sinoć podgoričkoj televiziji "Vijesti" da najnoviji događaji u Podgorici i prethoni u nekim drugim gradovima opravdano izazivaju zabrinutost građana koji očekuju od nadležnih da svim kapacitetima uđu u oštru borbu s organizovanim kriminalom.

Na podgoričkim ulicama danas nije vidljivo pojačano prisustvo policije.

XS
SM
MD
LG