Dostupni linkovi

Velimir Ilić: SNS nam više nije partner


Velimir Ilić

Velimir Ilić, predsednik Nove Srbije izjavio je da će na sledećim izborima nastupiti samostalno ili u koaliciji, ali da mu Srpska napredna stranka Aleksandra Vučića sigurno neće biti partner. Nova Srbija u Skupštini Srbije ima pet poslaničkih mesta.

Ilić je, posle posle sednice stranačkog Predsedništva i Izvršnog odbora u Čačku, rekao da Nova Srbija neće rušiti koaliciju koju predvodi SNS ni na republičkom ni na lokalnom nivou, jer uskoro ionako predstoje predsednički, a možda i parlamentarni izbori.

"Ukoliko Aleksandar Vučić bude predsednički kandidat NS ga sigurno neće podržati, jer me je zabolelo što je rekao da sam vodio trange-frange politiku i da sam mu uvredio porodicu, što nikada nisam uradio", rekao je Ilić.

On je dodao da ne smatra da je napad na porodicu premijera to što je rekao da je njegov brat Andrej Vučić, u politici i da je često bio u Čačku i vrbovao ljude iz NS što su neki od njih i potvrdili.

Prema njegovim rečima, na zajedničkoj sednici Izvršnog odbora i Predsedništva stranke dobio je apsolutnu podršku za vođenje Nove Srbije, a zaključeno je da će nakon raspisivanja predsedničkih izbora ta stranka odlučiti da li će samostalno nastupiti ili će podržati nečijeg kandidata.

Povodom Ilićevih ranijih najava da će stranka koju predvodi napustiti vladajuću koaliciju jer mu nije dodeljeno upravljanje preduzećem “Koridori Srbije” Aleksandar Vučić je rekao da javna preduzeća ne postoje da bi se zadovoljavali partijski prohtevi.

XS
SM
MD
LG