Dostupni linkovi

Vode Vojvodine: Nastavlja se borba sa ledom na rekama


Dunav u Beogradu
Dunav u Beogradu

Javno vodoprivredno preduzeće Vode Vojvodine saopštilo je danas da će izuzetno niske temperature u Srbiji dodatno produžiti borbu s ledom, ali i povećati njegove količine na rekama.Kako se navodi, redovna odbrana od zagušenja ledom jutros je ponovo uvedena na 90 kilometara reke Save, na deonici od Hrtkovaca do državne granice, a Tisa i banatski vodotoci i dalje su u potpunosti pokriveni ledom.

Redovna odbrana od zagušenja ledom sprovodi se i na 733 kilometa Save, Tise i banatskih vodotokova, a vanredna na 104,7 kilometara Dunava.

Iz preduzeća su javili da je od jutros ponovo aktivan veći od dva madjarska ledolomca "Jegtoro 11", koji se juče probio kroz Daljsku krivinu.

Par novih madjarskih ledolomaca "Sečenji" i "VII" takodje će krenuti nizvodno prema Novom Sadu i Beogradu, ali tek kada se vidi kakav će biti današnji učinak ledolomca "Jegtoro 11".

Potiskivač "Sloga" koji je prethodnih dana proširio koridor izmedju novosadskih mostova od juče propušta sante iz Daljske krivine.

Pored "Sloge", od juče je u pripravnosti još jedan potiskivač usidren nizvodno od Žeželjevog mosta u Nvoom Sadu.

Potiskivač "Sloga" dežura danonoćno, kao i osmatrači JVP Vode Vojvodine koji se nalaze na kritičnim deonicama, dodaje se u saopštenju Voda Vojvodine.

XS
SM
MD
LG