Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Dvojica načelnika policije podnijeli ostavke zbog bombaških napada u Podgorici


Eksplozija u Podgorici

Dvojica načelnika crnogorske policije podnijeli su danas ostavke poslije serije bombaških napada u Podgorici, u kojima je poginulo dvoje ljudi, a dvoje teško povrijeđeno.

Ostavke su podnijeli šef kriminalistike Milovan Pavićević i pomoćnik direktora Sektora za obezbjeđivanje ličnosti i objekata Predrag Ašanin, rečeno je podgoričkim medijima u policiji.

Konačnu riječ o ponuđenim ostavkama daće direktor policije i ministar unutrašnjih poslova, navode mediji.

U tri napada eksplozivom postavljenim pod automobile u Podgorici u posljednjih mjesec dana, poginule su dvije osobe, a dvije su teško povrijeđene.

Posljednji takav napad desio se prije dvije večeri u jednom od najprometnijih bulevara u širem centru Podgorice, kada je poginuo Đorđe Sekulović za koga mediji navode da je iz kriminalnog miljea, te da je osuđivan za šverc droge i razbojništva.

U tom napadu teško je povrijeđena djevojka koja je sa Sekulovićem bila u automobilu ispod koga je bila podmetnuta bomba, aktivirana daljinskim upravljačem.

Policija istražuje motive ovih napada, a stručnjaci navode da je podmetanje bombi pod automobile metod koji koriste kriminalne grupe u obračunima.

XS
SM
MD
LG