Dostupni linkovi

MUP Srbije optužio Jankovića za 'grube neistine'


MUP Srbije
MUP Srbije

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je večeras saopštilo da je iznenadjeno "grubim neistinama" koje je zaštitnik građana Saša Janković izneo povodom incidenta na sinoćnoj tribini u Beški, njegovim kvalifikacijama tog dogadjaja, definicijama žrtve i tvrdnjom da policija nije reagovala na vreme.

Zaštitnik građana Saša Janković danas je osudio fizički napad i "pokušaj linča" aktivista Inicijative mladih za ljudska prava na tribini u Beški.

Dodao je da ga zabrinjavaju navodi da policija nije reagovala na vreme, kao i da žrtvama nije dat policijski zapisnik, niti mogućnost da ga vide.

Naveo je da je krajnje zabrinut zbog sve višeg stepena političkog nasilja u Srbiji, "kao i zbog atmosfere sve jačeg društvenog konflikta u kojem se neki državni organi ponašaju kao stražari određene političke organizacije, a ne čuvari reda i zakona".

Na tribini SNS u Beški kod Inđije sinoć su aktivisti Inicijative mladih pre početka govora Veselin Šljivančanina, osuđenog pred Haškim tribunalom za ratne zločine, razvili transparent na kojem je pisalo "Ratni zločinci da zaćute da bi se progovorilo o žrtvama".

Drugi okupljeni na tribini pocepali su plakat Inicijative i izbacili aktiviste napolje. Anita Mitić iz Inicijative rekla da je pritom napydnuto i povređeno svih devet aktivista koji su došli u Bešku, od kojih je dvoje u Hitnoj pomoći.

XS
SM
MD
LG