Dostupni linkovi

Izetbegović: Nikolić je dobrodošao u Sarajevo


Izetbegović postavio pitanje zbog čega se Nikolić sastao sa Momčilom Krajišnikom
Izetbegović postavio pitanje zbog čega se Nikolić sastao sa Momčilom Krajišnikom

Bošnjački član Predsedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Bakir Izetbegović izjavio je da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić više puta pozvan da poseti Bosnu i Hercegovinu i da je dobrodošao kad god odluči da dođe u Sarajevo.

"Odluka je njegova. Po onome što trenutno radi i govori, stiče se utisak da mu baš i nije posebno stalo do unapređenja dobrosusedskih odnosa sa državom BiH na principima međusobnog uvažavanja i poštovanja interesa i osećanja svih njenih naroda i građana", rekao je Izetbegović u intervjuu za banjalučke Nezavisne novine.

On je postavio pitanje zbog čega se Nikolić sastao sa Momčilom Krajišnikom, kojeg je Haški tribunal osudio za ratne zločine u BiH. Nikolić je, dodao je bošnjački član Predsedništva BiH, bespotrebno stao na stranu samo jedne politike u BiH.

"Naravno da predsednik Srbije ima pravo na posebnu bliskost sa srpskim narodom, ona se podrazumeva, ali bi bilo produktivnije i bolje za sve, pa i bh. Srbe, ako bi ih Nikolić obeshrabrivao u separatizmu i težnji za dominacijom nad Bošnjacima u entitetu RS, mirio ih sa drugim narodima, sarađivao i primao ljude mira i sloge iz BiH, a ne osuđene ratne zločince", ocenio je Izetbegović.

XS
SM
MD
LG