Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Nije ukinuta potjernica za Mirjanom Marković, potvrđeno RSE


Mirjana Marković

Viši sud u Beogradu nije ukinuo potjernicu za Mirjanom Marković, nekadašnjom predsjednicom Jugoslovenske ljevice, izjavila je za RSE Bojana Stanković, portparol Višeg suda u Beogradu.

„Viši sud u Beogradu nije ukinuo poternicu, odnosno nije naredio stavljanje poternice van snage. Rešenje o pritvoru i naredba o poternici, koji su doneti još 2003. godine, su i dalje na snazi. Radi se o predmetu koji se vodi pred Višim sudom u Beogradu protiv okrivljene Mirjane Marković i drugih lica zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja,“ rekla je Stanković.

RSE uvidom na zvaničnu internet stranicu Interpola, u web bazi te međunarodne policijske organizacije, nije pronašao potjernicu za Mirjanom Marković.

„Sud je doneo rešenje o pritvoru i naredbu o izdavanju poternice i još 2003. godine dostavio MUP-u. U pogledu pitanja zbog čega se na sajtu Interpola ne nalazi poternica protiv okrivljene Mirjane Marković trebalo bi da se obratite nadležnom organu, odnosno Ministarstvu unutrašnjih poslova,“ rekla je Bojana Stanković, portparol Višeg suda u Beogradu

Radio Slobodna Evropa obratio se MUP-u Srbije sa pitanjem da li je ukinuta potjernica za Mirjanom Marković, ali do ovog trenutka nismo dobili odgovor.

Podsjetimo, protiv Mirjane Marković se u Beogradu vodi postupak za zloupotrebu položaja zbog podstrekavanja na nezakonitu dodjelu stana njenoj saradnici.

XS
SM
MD
LG