Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Susret Tačija i lidera makedonskih Albanaca: Potreba međualbanske koordinacije


Bilal Kasami i Hašim Tači, Priština

Predsednik Republike Kosova Hašim Tači u četvrtak se u Prištini sastao sa liderima albanskih političkih partija u Makedoniji, kojima je čestitao na održavanju slobodnih i demokratskih izbora.

Na sastanku sa predsednikom BDI-ja Alijem Ahmetijem, predsednikom Pokreta BESA Bilalom Kasamijem, i Saveza za Albance Ziadinom Selom razgovaralo se o potrebi dobre koordinacije albanskog političkog faktora, koji za cilj ima poštovanje slobodne i demokratske volje albanskih građana koja je izražena na prevremenim parlamentarnim izborima u Republici Makedoniji, 11. decembra 2016. godine.

Tači im je čestitao na ponašanju albanskih političkih stranaka pre i nakon izbornog rezultata, koji treba da reflektuje trenutak kako bi se ponovo potvrdili programski i strateški ciljevi Albanaca koji su i u interesu evropske budućnosti Makedonije.

Na sastanku sa predstavnicima političkih parlamentarnih partija u Makedoniji, izražena je njihova spremnost da se maksimalno angažuju u što bolje zastupanje interesa Albanaca i dugotrajnog prosperiteta i stabilnosti Makedonije.

XS
SM
MD
LG