Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Mišković: Obezbeđen prevoz za migrante do prihvatnih centara


Migranti, Beograd

Portparol Komesarijata za izbeglice i migracije Ivan Mišković izjavio je danas da je za sve migrante koji borave na beogradskim ulicama i parkovima obezbeđen prevoz do prihvatnih centara, kako bi se zaštitili od niskih temperatura.

Mišković je za Radio-televiziju Srbije rekao da za sada mali broj migranata pristane na odlazak u neki prihvatni centar, ali da svakodnevno oko 40 ljudi iz Komesarijata informiše migrante o tome.

On je rekao da zbog niskih temperatura nije momenat da se "slepo" slede procedure i da će migranti koji nemaju potvrdu da su zatražili azil u Srbiji biti primljeni u prihvatne centre u kojima, kako je rekao, ima mesta za sve.

"Svakodnevno smo angažovani, povećali smo smo prisustvo lekarskih ekipa, posebnu brigu posvećujemo maloletnicima, a sarađujemo s gradskim saobraćajnim preduzećem Beograd. Neke organizacije nude pomoć oko prevoza migranta, svako ko želi može da se skloni u prihvatni centar", rekao je on.

Mišković je rekao da u prihvatnim centrima trenutno boravi 5.650 migranata, a da se stalno povećavaju smeštajni kapaciteti.

On je najavio otvaranje prihvatnih centara u Aleksincu i Kikindi, navodeći da su nedavno otvoreni centri u Dimitrovgradu, Pirotu i Divljanu kod Niša.

XS
SM
MD
LG