Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Srbija: Marina Maljković napušta mjesto selektorke košarkaške reprezentacije


Selektorka Marina Maljković

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković izjavila je danas da napušta tu funkciju zbog "emotivnog i fizičkog pražnjenja".

Maljković je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa novoimenovanim predsjednikom Košarkaškog saveza Srbije Predragom Danilovićem rekla da odlazak sa čelnog mjesta reprezentacije nije i njen definitivni odlazak iz košarke.

"Ovo nije moj odlazak iz košarke i ženske košarke u Srbiji. Maksimalno ću se posvetiti 'Pokretu za žensku košarku'. Želim da što više devojčica trenira košarku i da trenira besplatno", naglasila je Maljković.

Danilović je rekao da razumije razloge koji su rukovodili Maljković da donese odluku o napuštanju reprezentacije.

"Mi ćemo u što kraćem roku pokušati da nađemo osobu koja će zameniti Marinu Maljković i koja će voditi našu reprezentaciju", rekao je Danilović.

Marina Maljković je na mjestu selektorke ženske košarkaške reprezentacije Srbije bila šest godina i ostvarila najveće uspjehe u istoriji - titulu prvaka Evrope 2015. godine i bronzu na Olimpijskim igrama 2016. godine.

Selekciju Srbije u junu očekuje odbrana evropske titule na Evrobasketu u Češkoj, a srpske reprezentativke će igrati u Grupi C sa Slovenijom, Francuskom i Grčkom.

XS
SM
MD
LG