Dostupni linkovi

Dva pripadnika MUP-a Srbije saslušani zbog odavanja službene tajne za Potočare


Aleksandar Vučić u Potočarima, 11. jula 2015., na 20-toj godišnjici genocida u Srebrenici, kada je napadnut kamenicama
Aleksandar Vučić u Potočarima, 11. jula 2015., na 20-toj godišnjici genocida u Srebrenici, kada je napadnut kamenicama

Više javno tužilaštvo predložilo je u ponedjeljak da se dvojici pripadnika MUP-a Srbije V. T. i M. D. odredi pritvor zbog sumnje da su odali službenu tajnu u vezi sa napadom na premijera Aleksandra Vučića u Potočarima 11. jula 2015. godine.

Osumnjičeni su saslušani i čeka se odluka o pritvoru, rekla je za Tanjug portparol tužilaštva Irena Bjeloš.

Sud je odredio pritvor do 30 dana dok se ne saslušaju svedoci.

Predsednik Sindikata policije "Sloga" Dragan Žebeljan naveo je u saopštenju da su saslušani Vladan Trbović i Milan Dumanović a da je, prema saznanjima advokata, predmet proglašen tajnim, što znači da ono o čemu se govorilo prilikom saslušanja ne može biti objavljeno.

On je rekao i da se očekuje odluka Višeg suda o tome hoće li se Trboviću i Dumanoviću produžiti pritvor, ili će biti pušteni na slobodu.

Ranije je sindikat saopštio da je beogradska policija privela bivše pripadnike Službe za opservacije i dokumentovanje MUP-a Srbije Milana Dumanovića i Mladena Trbovića zbog navodnog odavanja službene tajne.

Kako su kazali u Sindikatu, nejasno je o kakvim službenim tajnama se radi s obzirom da je Mladenu Trboviću prekinut radni odnos u disciplinskom postupku još prije nekoliko meseci, dok Dumanović i dalje radi u PU Pančevo. Prethodno, oni su radili u UKP Odeljenje za opservaciju i dokumentovanje.

Dumanović i Trbović su u izjavama za Aljazeeru Balkans 11. oktobra naveli da su kao policijski službenici, po usmenom naređenju starešina, bez legitimacija i naoružanja, poslani na tajni zadatak u Potočare, 11. jula. 2015. godine kada se dogodio napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića.

XS
SM
MD
LG