Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Kraljica Elizabeta se oporavlja od teške prehlade


Kraljica Elizabeta

Britanska kraljica Elizabeta II. se osjeća "bolje", unatoč izostanku s novogodišnje mise u Sandringhamu, izjavila je njezina kćerka princeza Anne.

Kako javlja BBC, nakon što je nazočila misi zajedno s ocem princom Philipom, bratom princom Edwardom i drugim članovima kraljevske obitelji, princeza Anne obratila se brojnim znatiželjnicima ispred crkve.

Buckinghamska palača priopćila je kako se kraljica "još uvijek oporavlja" od teške prehlade. Ističe se kako je nedolazak u crkvu "mjera opreza", zbog hladnog i vlažnog vremena te da nema "osjećaja pretjerane zabrinutosti".

Prije dvanaest dana palača je priopćila kako su kraljica i vojvoda od Edinburgha imali teške prehlade i da su otkazali svoje planove za putovanje u Sandringham 21. prosinca. Otputovali su na proslavu Božića dan kasnije i to helikopterom, a ne vlakom kako je bilo planirano.

BBC navodi kako se u međuvremenu princ Philip potpuno oporavio. Kraljica, pak, nije nazočila božićnoj službi na njezinom imanju u Norfolku, prvi put nakon dugo godina, a potom ni novogodišnjoj misi.

Suprug princeze Anne, viceadmiral Timothy Laurence, koji ju je pratio na novogodišnjoj misi, dodao je da se kraljica "ne osjeća loše".

XS
SM
MD
LG