Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Vučić: Sa Nikolićem o zajedničkom kandidatu u februaru


Aleksandar Vučić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i aktuelni predsednik Tomislav Nikolić izaći će oko 15. februara sa zajedničkim imenom kandidata na predsedničkim izborima koji bi trebalo da budu održani 2017. godine, najavio je Vučić u četvrtak na godišnjoj konferenciji za medije.

„To je otprilike vreme kada ćemo se zajednički obratiti javnosti i gde ćemo tražiti, kao odgovorni ljudi, podršku za jednog kandidata za kojeg mislimo da može da u budućnosti garantuje dobar zajednički rad i sa Vladom Srbije i stabilnost i sigurnost za Srbiju“, rekao je premijer Srbije.

Vučić je također rekao da je Srbija uspela da održi mir i stabilnost, iako je 2016. godina bila jedna od najneizvesnijih godina na globalnom planu. U polučasovnom obraćanju javnosti prvi čovek vlade formirane polovinom ove godine govorio je o uspesima koje je njegov tim postigao.

Imamo imena ljudi koji su učestvovali u masakru u kafiću „Panda“ u Peći, rekao je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić. On je na godišnjoj konferenciji za medije istakao da se još uvek prikupalju dokazi o tome ko je 1998. godine u kosvoskom gradiću pobio šestoricu mladića srpske nacionalnosti, što je pokrenulo represiju nad albanskim stanovništvom.

„Mi znamo šta se dogodilo, samo se traže dodatni detalji koji bi sve to potkrepili. Milim da smo blizu toga. Znali smo i pre godinu dana šta se dogodilo, samo nismo imali imena. Sad mislim da imamo i imena. naravno, potrebne su dodatne provere“, rekao je Vučić.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je, prema Vučićevim rečima, tokom 2016. razbila petnaestak kriminalnih grupa, a stopa kriminaliteta je opala. Međutim, na pitanje novinara dokle se stiglo sa slučajem rušenja objekata pod okriljem noći u beogradskom kvartu Savamala, Vučić je ponovio da očekuje da će nadležni organi „dati svoj sud“, te da on to doživaljava kao političku temu.

„To je izabrao kao politička tema za svakodnevni politički pritisak na Vladu Srbije“, konstatovao je Vučić.

Govoreći o ekonomskim pokazateljima, Vučić je istakao da je Srbija zabeležila dobre ekonomske rezultate, te da ostaje na putu evrointegracija, te da očekuje da do 20. januara Srbija otvori još tri poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom.

XS
SM
MD
LG