Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Abas spreman da nastavi pregovore sa Izraelom


Kada izraelska vlada pristane da prekine sve aktivnosti naseljavanja, palestinski zvaničnici će biti spremni da nastave pregovore: Abas

Predsednik Palestinske samouprave Mahmud Abas izjavio je da je spreman da nastavi mirovne pregovore ako Izrael prekine naseljavanja na okupiranim teritorijima.

"Kada izraelska vlada pristane da prekine sve aktivnosti naseljavanja, palestinski zvaničnici će biti spremni da nastave pregovore", rekao je Abas nakon izjava američkog državnog sekretara Džona Kerija koji je rekao da naseljavanje ugrožava rešenje na temelju dve države, koje jedino može doneti mir, prenose agencije.

Nakon što je ponovio svoje zalaganje u korist pravednog mira, Abas je dodao da nastavlja blisku saradnju s Francuskom kako bi uspela međunarodna konferencija o Bliskom istoku, koja će biti održana 15. januara u Parizu.

Francuska će organizovati tu konferenciju na kojoj će učestovati oko 70 zemalja, ali bez Izraelaca i Palestinaca, kako bi se ponovila podrška međunarodne zajednice rešenju izraelsko-palestinskog sukoba na temelju dve države, prenosi Index.hr.

XS
SM
MD
LG