Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Vulin: Nema novih pregovora o ZSO


Aleksandar Vulin

Ukoliko vlasti u Prištini nisu u stanju da sprovedu svoju obavezu, da ispoštuju sopstveni potpis, sopstvenu reč i formiraju Zajednicu srpskih opština, Srbi će morati da preuzmu svoju sudbinu u svoje ruke i to niko ne može da im zameri, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin.

"Vlasti u Prištini pokazuju jedan obrazac ponasanja - stalno žele da se pregovara ponovo o onome o čemu je već pregovarano, svi ustupci su dati, sve što je trebalo da bude dogovoreno, dogovoreno je, nema ponovnog pregovaranja o Zajednici srpskih opština", rekao je ministar novinarima.

Ističe da Briselski sporazum nikada ne bi bio potpisan da se u njemu ne nalazi Zajednica srpskih opština i da nije regulisan njen položaj na način na koji je regulisan.

"Nema ponovnog pregovaranja o onome o čemu je već pregovarano", jasan je Vulin.

Kako je dodao, ZSO nije nešto što se sada pojavilo, za šta sada treba davati nekakve ustupke, te da su već svi ustupci dati.

"Mi ćemo se ponašati striktno u skladu sa Briselskim sporazumom. Da li je taj sporazum predvideo formiranje ZSO - jeste. Da li je odredio njene nadležnosti - jeste. Kakve to veze ima sa bilo kakvim zidom, Editom Tahiri ili bilo čim drugim van Briselskog sporazuma. Nema ponovnog pregovaranja o onome o čemu je već pregovarano", rekao je Vulin.

Ministarka za dijalog u Vladi Kosova, Edita Tahiri, izjavila je za RSE da Srbija nema nikakvu ulogu u formiranju Zajednice opština sa srpskom većinom na Kosovu, a da srpski predstavnici nemaju ovlašćenja za tako nešto.

XS
SM
MD
LG