Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Crnogorsko tužilaštvo raspisalo potjernice za državljanima Srbije i Rusije


Ilustrativna fotografija

Specijalno tužilaštvo potvrdilo je za crnogorske TV Vijesti da je raspisalo potjernice za dvojicom ruskih i trojicom srpskih državljana zbog sumnje da su učestvovali u stvaranju kriminalne organizacije i za terorizam u pokušaju.

Na pitanje TV Vijesti da li je zatraženo raspisivanje potrage za Nemanjom Ristićem, Milošem Jovanovićem i Predragom Bogićevićem, te trojicom ruskih državljana zbog sumnje da su učestvovali u pripremanju terorističkih napada na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra, iz tužilaštva navode da se potjernice nalaze u Interpolovoj bazi podataka.

U prvom zvaničnom odgovoru tužilaštva takođe se ističe da su o raspisivanju potjernice za srpskim državljanima obaviješteni i nadležne institucije u Srbiji.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović u ponedjeljak je izjavio da ne zna da li je raspisana Interpolova potjernica za Nemanjom Ristićem, koji se nakon 16. oktobra često oglašavao u medijima.

Posljednji put je u žižu javnosti dospio kada se prilikom nedavne posjete Sergeja Lavrova Beogradu fotografisao u neposrednoj bilzini ruskog šefa diplomatije.

XS
SM
MD
LG