Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Najveća zapljena droge na Filipinima


Rodrigo Duterte, filipinski predsjednik

Filipinske vlasti su saopštile su u operacijama, u okviru borbe protiv narkotika, uhapsile 10 osumnjičenih, uključujući troje državljana Kine, i zaplijenile skoro tonu metamfetamina, što je najveća zapljena droge do sada na Filipinima.

Ministarstvo pravde je saopštilo da je ulična vrijednost 890 kilograma metamfetamina zaplijenjenog u racijama tokom decembra oko 120 miliona dolara.

Nacionalni biro za istragu podnio je krivične prijave protiv troje Kineza i troje Filipinaca koji su uhapšeni u racijama u gradu San Huan, istočno od Manile, a u kojima je iz jednog automobila i obližnje kuće zaplijenjeno 600 kilograma metamfetamina.

Biro je saopštio da je racijama prethodio višemjesečni nadzor koji je sproveden poslije obavještajnih informacija dobijenih u septembru o jednoj kineskoj organizaciji koja je umiješana u proizvodnju i distribuciju droge u Manili.

Predsjednik Filipina Rodrigo Duterte, koji je obećao da će se obračunati s desetinama hiljada kriminalaca u zemlji tako što će ih ubiti, i da se neće obazirati na parlament, vodi brutalnu borbu protiv trgovine drogom od kada je došao na vlast u junu.

Kako navodi agencija AP, više od 6.000 ljudi osumnjičenih ubijeno je u borbi protiv trgovine narkoticima na Filipinima.

XS
SM
MD
LG