Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Karlovački Županijski sud dao pristanak za izručenje Delimustafića


Sud BiH

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Karlovcu u petak je dalo pristanak za izručenje Alije Delimustafića u BiH, javlja N1.

"Nakon što je odobreno izručenje Delimustafića od strane Županijskog suda u Karlovcu, rješenje je otpremljeno u Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske i sada se očekuje konačna odluka ministra pravosuđa", rekla je za N1 Jasna Radman, portparolka Županijskog suda u Karlovcu.

Alija Delimustafić je pristao na pojednostavljeno izručenje nakon što je lišen slobode, prema međunarodnoj potjernici, u autobusu kod Karlovca na relaciji Rijeka - Zagreb.

U Ministarstvu pravosuđa Republike Hrvatske su rekli da rješenje o izručenju bh. državljanina iz Županijskog suda u Karlovcu još uvijek nije stiglo u Zagreb, ali da bi proces izručenja trebao ići veoma brzo, s obzirom da je osumnjičeni pristao na pojednostavljen postupak, a BiH nije trebala ni slati molbu za izručenje.

Za Delimustafićem je raspisana potjernica nakon što ga Sudska policija nije pronašla na prijavljenoj adresi kada mu je Kantonalni sud odredio pritvor.

Sudska policija na prijavljenoj adresi nije pronašla ni Jusufa Škrijelja, za kojim je također raspisana potjernica, dok su u pritvor vraćene osumnjičene Suada Hadžić i Lejla Cerić.

Oni su osumnjičeni za krivično djelo organizirani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba položaja, povreda zakona od strane sudije, pranje novca i prevara.

XS
SM
MD
LG