Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Potvrđeno: Avion sa fudbalerima Šapekoensea pao zbog goriva


U nesreći je poginulo 75 osoba, a šestoro je preživelo

Avion koji je prevozio fudbalere Šapekoensea (Chapecoense) na utakmicu finala Kupa Sudamerikana, ostao je bez goriva pre nego što se srušio, potvrdile su danas vazduhoplovne vlasti Kolumbije.

Avion bolivijske aviokompanije Lamija srušio se prošlog meseca u planinama u blizini Medeljina.

U nesreći je poginulo 75 osoba, a šestoro je preživelo. Kako je preneo Sporting njuz, zvaničnici koji istražuju uzrok nesreće naveli su da se ne radi o tehničkom kvaru već pre o greškama pilota i mendžmenta kompanije koji je odobrio let.

"Ne radi se o tehničkom faktoru već o ljudskom, pilot, administracija kompanije, upravljanje i organizacija planova leta vlasti u Boliviji", rekao je sekretar bezbednosti letenja Kolumbije pukovnik Fredi Bonila.

On je naveo da su bolivijske vlasti i kompanija Lamija "prihvatili predstavljene uslove za let, koji su bili neprihvatljivi".

Takođe, rekao je i da je avion bio skoro 400 kilograma teži od dozvoljenog.

Brazilski klub doživeo je veliku tragediju kada se 28. novembra u Kolumbiji srušio avion sa većinom njegovih fudbalera, stručnim štabom, čelnicima kluba i novinarima, na putu ka Medeljinu, gde je Šapekoense trebalo da igra protiv Atletiko Nasionala, prvu utakmicu finala Kupa Sudamerikana.

Šapekoenseu je 22. decembra uručen trofej pobednika Kupa Sudamerikana, na predlog Atletiko Nasionala.

XS
SM
MD
LG