Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Turska uputila tenkove i topove na granicu sa Sirijom


U toku zatvaranje obruča oko mesta Al Baba, uporišta džihadista u Siriji kod granice s Turskom: ilustrativna fotografija

Turske vlasti uputile su u nedelju dodatnu artiljeriju i oklopna vozila na granicu sa Sirijom, gde vlasti žele da preuzmu kontrolu jednog uporišta džihadista Islamske države Iraka i Levanta (IDIL), preneli su mediji u Turskoj.

Nekoliko tenkova i vojnih transportnih vozila sa najmanje deset komada artiljerije upućeno je u Oguzeli i Karkamis, na jugoistoku Turske odmah kod granice sa Sirijom, javila je turska državna agencija Anadolija.

Turska je rasporedila tenkove pošto je u toku zatvaranje obruča oko mesta Al Baba, uporišta džihadista u Siriji kod granice s Turskom.

Turska vojska je od ulaska u Siriju pomogla pobunjenicima da isteraju pripadnike Islamske države Iraka i Levanta iz nekoliko mesta, kao što su Džarablus, Al Rai i Dabik, a sada je usmerila snage na Al-Bab.

Ankara je u avgustu pokrenula ofanzivu na severu Sirije kako bi potisnula džihadiste IDILi kurdske borce od tursko-sirijske granične zone.

XS
SM
MD
LG