Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Šutanovac: Kandidat opozicije da bude predsednik, a premijer iz DS


Dogovor može biti i drugačiji ako budu samo predsednički ili i predsednički i parlamentarni izbori: Dragan Šutanovac

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac smatra da bi bilo idealno da kandidat opozicije bude predsednik Srbije, a da kandidat DS premijer, prenosi agencija Beta.

Šutanovac je za list "Blic" rekao da razgovara sa svim liderima opozicije, ali da je rano za konačne dogovore i odluke, jer se još ne zna "ko je protivnik" i koji će izbori biti održani.

"Dogovor može biti i drugačiji ako budu samo predsednički ili i predsednički i parlamentarni izbori. Na parlamentarnim izborima vanstranački kandidati teško da mogu da se pojave", rekao je lider demokrata i dodao da "objektivno još ne postoji dogovor u okviru proevropske opozicije".

Šutanovac je kazao da je nesporno da stranka koja sebe smatra najvećom opozicionom partijom ima kandidate na svim izborima - od lokalnih, preko parlamentarnih, do predsedničkih, ali da će učiniti veliki napor da "Srbija ima jednog proevropskog kandidata".

Upitan da li je, ako ne bude predsednički kandidat bliže tome da podrži Sašu Jankovića ili Vuka Jeremića, Šutanovac je rekao da u ovom trenutku to ne može da kaže i da nije pitanje ličnosti niti imena.

"Podržaćemo onoga ko želi, ne da bude predsednik Srbije, već da menja Srbiju. Nije tema ko će predstavljati Srbiju u svetu, već ko će omogućiti da svet dođe u Srbiju", rekao je Šutanovac i ocenio da zemlja trenutno ima predsednika "ispod svakog nivoa", koji želi ponovo da se kandiduje i ima "lošiji rejting u odnosu na sve predsednike koji su gubili izbore u trenutku kada su se kandidovali".

XS
SM
MD
LG