Dostupni linkovi

Vanredna vijest

IDIL objavio snimak Tunižanina osumnjičenog za napad u Berlinu


Anis Amri, osumnjičen za napad u Berlinu

“Islamska država” objavila je u petak snimak Tunižanina osumnjičenog za napad u Berlinu koji se zaklinje na vjernost njihovom lideru Abu Bakru al Bagdadiju.

Na snimku kojeg je objavila agencija Amak, povezana sa IDIL-om, Anis Amri se zaklinje da će se boriti protiv, kako je naveo, "krstaških svinja".

Kako navodi agencija AP, na snimku se vidi Amri koji stoji na pješačkom mostu na sjeveru Berlina, nedaleko od mjesta gdje je oteo kamion kojim je u ponedeljak uletio na božićnju pijacu.

Mjesto koje se vidi na snimku nalazi se nekoliko stotina metara od administrativnih kancelarija koje se bave pitanjem azila.

Tunižanin osumnjičen za teroristički napad kamionom u Berlinu ubijen je u četvrtak navečer u policijskoj akciji u Italiji.

Portparol njemačkog Ministarstva unutrašnjih poslova Tobijas Plate rekao je da vijest o njegovom ubistvu predstavlja "olakšanje za Njemačku".

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Marko Miniti rekao je da je osoba koja je protekle noći ubijena u obračunu sa policijom u Milanu, "bez ikakve sumnje" Anis Amri, osumnjičen za teroristički napad kamionom na božićnom vašaru u Berlinu u kojem je ubijeno 12, a povrijeđeno 50 osoba i za koji je odgovornost preuzela “Islamska država”.

XS
SM
MD
LG