Dostupni linkovi

Tači: Na Kosovu ima mjesta za sve koji ga vide kao dom


Hashim Thaci
Hashim Thaci

Predsjednik Kosova Hašim Tači rekao je u petak da je Kosovo jedinstveno, neodvojivo, da neće biti ni barikada, ni zidova, već samo mostova koji spajaju.

Obraćajući se poslanicima Skupštine Kosova, tokom godišnjeg izvještavanja o radu, Tači je rekao da zid na sjeveru mosta na Ibru, u Sjevernoj Mitrovici, neće ostati tamo, niti će biti zida bilo gdje drugdje.

"Zid nećemo skratiti ili srušiti za nekoliko centimetara, on će se ukloniti iz temelja. Neće uopšte postojati", rekao je Tači.

On je ocijenio da je najveći izazov neuspjeh ostvarivanja obećanja datih međunarodnim partnerima.

"Treba da stojimo iza naših ustavnih i zakonskih obećanja, bilo o osnivanju zajednice opština sa srpskom većinom, bilo o demarkaciji granice sa Crnom Gorom. Ovaj sporazum je pravičan. U skladu je sa Ustavom i interesima naše zemlje, koji će voditi dalje državnu konsolidaciju i integritet", kazao je Tači.

Govoreći o posjetama nacionalnim zajednicama na Kosovu, Tači je rekao da mu je bio cilj da ih sve uvjeri da je Kosovo kuća svih građana.

"Da su u našoj državi svi jednaki, slobodni da nađu njihovu sreću. A danas, dozvolite mi da ponovo potvrdim da nijedan pojedinac, niti grupa neće ostati marginalizovana, zaboravljena ili izuzeta iz našeg društva. Na našem Kosovu ima mjesta za sve one koji Kosovo vide kao njihov dom", poručio je Tači.

XS
SM
MD
LG