Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Uhapšena potpredsjednica Parlamenta Federacije BiH


Parlament Federacije BiH

Potpredsjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Vesna Švancer uhapšena je u petak na temelju naredbe Općinskog suda u Zenici, potvrdio je njen advokat Vlado Adamović.

Adamović je kazao kako je njegova branjenica slobode lisena, "jer se nije odazvala na poziv Suda 16. decembra za kada je bilo zakazano ročište u Općinskom sudu u Zenici, iako je priložila ljekarsko uvjerenje kojim je opravdala izostanak".

"Vesna Švancer je ljekarskim nalazom opravdala svoj nedolazak. Zakon 'kaže' da se pritvor može odrediti kada okrivljeni ne opravda svoj nedolazak", pojašnjava Adamović.

Istovremeno, ocijenio je iznenađujućim da sutkinja u ovom predmetu nije prihvatila njeno opravdanje/ljekarski nalaz, precizirajući da je, ukoliko je bila nezadovoljna, mogla angažovati vještaka.

Adamović je naveo da je u vezi s tim uložio žalbu u kojoj je naznačio da je takva odluka, prema ocjeni odbrane, potpuno nezakonita.

Prema medijskim napisima, protiv Vesne Švancer se u Općinskom sudu u Zenici vodi postupak po optužnici koja je tereti za prevaru.

Švancer je rođena u Zenici 1971. godine.

Apsolventica je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku.

XS
SM
MD
LG