Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Skoplje odustalo od dočeka Nove godine na gradskom trgu


Novac u socijalne svrhe: Centar Skoplja, ilustrativna fotografija

Gradska vlast Skoplja saopštila je danas da je odustala od organizovanja najavljenog dočeka Nove godine na centralnom gradskom Trgu Makedonija i da će novac dati u socijalne svrhe.

Kako se navodi, odluka u koje svrhe će oko dva miliona denara (oko četiri miliona dinara), koji su bili planirani za novogodišni doček, biti donirano doneće Skupština Grada Skoplja.

Grad Skoplje, ističe se, već 10 godina troši minimalna sredstva za organizovanje dočeka Nove godine zato što tu zabavu za gradjane finansiraju mobilni operatereri, a ove godine je sponzor trebalo da bude Makedonski telekom.

Pre nekoliko dana gradonačelnik Skoplja Koce Trajanovski najavio je višednevni bogat program dočeka 2017. godine na Trgu Makedonija na kojem je glavna zvezda u novogodišnjoj noći trebalo da bude makedonska pevačica Karolina Gočeva.

Nakon toga portal Plus info je pokrenuo inicijativu prenamene novca za proslavu Nove godine u gradovima i opštinama koje planiraju da to organizuju, pitajući Grad Skoplje, skopsku opštinu Centar i druge veće opštine da li će odustati od proslave da bi planirani novac donirali u socijalne svrhe.

XS
SM
MD
LG