Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Kosovski SNS osudio dogovore Pokreta socijalista sa kosovskim premijerom


Smijenjeni ministar Ljubomir Marić

Odbori Srpske napredne stranke sa Kosova osudili su danas dogovore poslanika Srpske liste iz Pokreta socijalista sa kosovskim premijerom Isom Mustafom, koji su rezultirali smjenom ministra Ljubomira Marića iz SNS i, kako su naveli u saopštenju, "instaliranjem kompromitovane, nekompetentne i Prištini lojalne osobe na tu funkciju".

U saopštenju SNS sa Kosova navodi se da je Marić svoj posao obavljao časno, pošteno i u stalnoj konsultaciji sa svojom državom i narodom.

"Pokrajinski poslanici iz redova Pokreta socijalista su, radeći iza leđa SNS koja uživa ubjedljivo najveću podršku naših sunarodnika na Kosovu, za šaku albanskog novca prodali interese srpskog naroda i nanijeli nesagledivu štetu državnim i nacionalnim interesima", navodi se u saopštenju SNS.

Ministar administracije i lokalne samouprave u kosovskoj vladi Ljubomir Marić smijenjen je u petak, 16. decembra, sa te funkcije, a na njegovo mjesto je imenovana Mirjana Jevtić iz Pokreta socijalista, koja je do sada bila zamjenica ministra rada i socijalnog osiguranja.

XS
SM
MD
LG