Dostupni linkovi

Lavrov i Čavušoglu: Nema ustupaka teroristima


Nada u mogućnost sklapanja sporazuma o sirijskoj krizi: Sergej Lavrov i Mevlut Čavušoglu u Moskvi
Nada u mogućnost sklapanja sporazuma o sirijskoj krizi: Sergej Lavrov i Mevlut Čavušoglu u Moskvi

Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov rekao je danas u razgovoru sa turskim ministrom spoljnih poslova Mevlutom Čavušogluom da se, kada je u pitanju sirijska kriza, ne smeju praviti ustupci teroristima.

"Nadam se da će naši pregovori, kao i sledeći zajednički sastanak sa iranskim kolegom (Mohamedom Džavadom Zarifom) omogućti sklapanje sporazuma koji će doprineti rešavanju sirijske krize… ali, bez ikakvih ustupaka teroristima", rekao je Lavrov na sastanku sa turskim šefom diplomatije u Moskvi.

Čavušoglu je ponovio nameru Turske da nastavi zajednička zalaganja za političko rešenje u Siriji, kao i razvoj bilateralnih odnosa.

Sastanak je održan dan posle ubistva ruskog ambasadora u Ankari. Andreja Karlova je na otvaranju izložbe ubio 22-godišnji turski policajac koji je pre nego što je ispalio osam hitaca rekao da se sveti zbog ruske intervencije u Siriji.

"Rusija kao i Turska svesne su da ne smemo organizatorima zločina da dozvolimo da postignu svoj cilj", rekao je Čavušoglu.

Lavrov će se kasnije u toku razgovarati sa Zarifom o situaciji u Siriji posle čega je predvidjen sastanak trojice zvaničnika.

XS
SM
MD
LG