Dostupni linkovi

Vrh FPO na razgovorima u Moskvi


O podsticanju međunarodnih političkih i ekonomskih kontakata za Austriju, umesto negativnih i štetnih sankcija protiv Rusije: Hajnc-Kristijan Štrahe
O podsticanju međunarodnih političkih i ekonomskih kontakata za Austriju, umesto negativnih i štetnih sankcija protiv Rusije: Hajnc-Kristijan Štrahe

Rukovodstvo Slobodarske partije Austrije (FPO) boravilo je tokom vikenda u radnoj poseti Moskvi, sa ciljem uspostavljanja međunardnih političkih i ekonomskih kontakata za Austriju.

Lider FPO Hajnc-Kristijan Štrahe, zamenik gradonačelnika Beča Johan Gudenus, poslanik FPO u Evropskom parlamentu Harald Vilimski i treći predsednik austrijskog parlamenta Norbert Hofer objavili su na fejsbuku fotografije o boravku u Moskvi.

Štrahe je posetu obrazložio rečima da se radi o podsticanju međunarodnih političkih i ekonomskih kontakata za Austriju, umesto negativnih i štetnih sankcija protiv Rusije.

Ujedno je on, na svom Fejsbuk profilu, pohvalio rusko delovanje u sirijskom Alepu.

"Zahvaljujući Rusima je Alepo oslobođen od Islamske države i time ublažen teror nad stanovništvom", napisao je Štrahe.

Uoči odlaska u Rusiju je Hofer, u intervjuu bečkom dnevniku "Kronen cajtung", najavio da će se tamo rukovodstvo FPO sastati sa predstavnicima Ujedinjene Rusije, stranke predsednika Vladimira Putina, i da će prisustvovati utakmici hokeja na ledu između Rusije i Finske.

FPO već dugi niz godina neguje dobre odnose sa Putinovom strankom i zalaže se odavno za ukidanje sankcija protiv Rusije.

Tako je Gudenus, koji je i potpredsednik FPO, 2015. otputovao u Moskvu u znak protivljenja protiv sankcija EU.

XS
SM
MD
LG