Dostupni linkovi

Vučić: Srbiju niko neće moći da gazi i ponižava


Aleksandar Vučić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Beogradu da odlaskom iz Brisela zbog blokade Hrvatske otvaranja poglavlja 26 u pristupnim pregovorima s EU nije zaustavio evrointegracije Srbije, već da je, kako je rekao, pokazao tablicu vrijednosti Srbije.

Vučić je rekao da je samo Hrvatska blokirala otvaranje tog poglavlja o obrazovanju i kulturi, a ne, kako se navodi iz Zagreba, više država.

On je rekao da je jedan od razloga što je u ponedjeljak navečer napustio Brisel, gdje je trebalo da danas učestvuje na međuvladinoj konferenciji, to što nije dobio obrazloženje za blokadu.

"Nikoga ne mrzimo, ni sa kim nećemo sukobe, hoćemo da razgovaramo, da radimo, da postižemo rezultate i kompromis", rekao je Vučić.

On je rekao da Srbiju niko neće moći da gazi i ponižava.

"Otićiću bezbroj puta u Brisel, ali neću više pregovore o poglavlju 26, jer je Srbija završila svoj posao po tom pitanju", rekao je Vučić na konferenciji za novinare na pitanje da li će ići u Brisel da razgovara o napretku u pristupnim pregovorima.

Vučić je rekao da je Srbija uradila sve što je potrebno za poglavlje 26 i da "ako hoće da prihvate neka prihvate, ako neće ne moraju".

XS
SM
MD
LG