Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Tužilac Čampara: Neću se prijaviti za poziciju glavnog tužioca BiH


Skuština RS gdje se održava konferencija o terorizmu

Dubravko Čampara, tužilac Tužilaštva BiH, demantovao je navode medija da je jedan od kandidata za nasljednika suspendovanog glavnog tužitelja Gorana Salihovića.

Danas se u Banjaluci održava sjednica Odbora za bezbjednost Skupštine Republiek Srpske o temi "Borba protiv terorizma, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala i korupcije – saradnja i zajedničko djelovanje nadležnih organa i institucija".

Nakon prvog panela medijima su se obratili učesnici koji su govorili o borbi protiv terorizma, organizovanog kriminala i korupcije u BiH i Srbiji.

Na pitanje novinara da li su tačni navodi određenih medija da 'SDA lobira u dva pravca - da novi predsjednik Suda BiH bude iz reda Bošnjaka, te da na toj poziciji bude Čampara', tužilac Tužilaštva BiH Dubravko Čampara je odgovorio:

"Ne mogu komentarisati to pitanje. Niti sam u VSTV-u (Visko sudsko i tužilačko vijeće) niti biram koga, kao ni moj brat. Mogu samo reći da se sigurno neću prijaviti na poziciju glavnog tužioca u narednih pet godina", rekao je Dubravko Čampara, tužilac Tužilaštva BiH.

Na temu današnjeg panela Čampara je kazao da su veoma dobre brojke u borbi protiv terorizma.

"Govorili smo smo o dobroj saradnji policijskih agencija iz BiH sa policijskim agencijama u Srbiji i pravosuđem u Srbiji. Rasprava je bila jako dobra i donijet će konkretna rješenja za probleme u proteklom periodu."

XS
SM
MD
LG