Dostupni linkovi

Vanredna vijest

MUP i Ministarstvo odbrane: Protest nije način za rešavanje problema


Protest Policijskog sindikata Srbije i Vojnog sindikata Srbije nije način za rešavanje problema i izazova sa kojima se kao društvo i država suočavamo, poručili su danas u zajedničkom saopštenju MUP i Ministarstvo odbrane ističući da će se rešenja tražiti u razgovorima i uzajamnom razumevanju.

U saopštenju se navodi da protest nije način za rešavanje problema pogotovo kada je država našla način da poveća zarade u policiji i vojsci za pet odsto, da ih modernizuje i opremi.

Iz MUP-a i Ministarstva odbrane ističu da će se rešenja za sve probleme i dalje tražiti u razgovorima i uzajamnom razumevanju usklađenom sa realnošću, što podržava i većina pripadnika vojske i policije.

''Važno je da se prilikom svakog protesta u potpunosti poštuju Ustav i zakoni Srbije. To danas što smo mogli da vidimo iz nastupa pojedinih sindikalnih vođa, nažalost nije bio slučaj'', poručeno je u saopštenju.

Iz MUP-a i Ministarstva odbrane navode i da će nastaviti da kreiraju atmosferu konstruktivnih dijaloga sa svim sindikatima i truditi se da poboljšaju životni standard i uslove rada svakog pripadnika bezbednosnih snaga.

Podsetimo, u nedelju su članovi Policijskog sindikata Srbije i Vojnog sindikata održali protest ispred Vlade Srbije, zahtevajući bolje uslove rada.

XS
SM
MD
LG