Dostupni linkovi

Rusija prihvata plan MOK-a da ponovo testira uzorke sportista


Zastava Olimpijskih igara i Rusije
Zastava Olimpijskih igara i Rusije

Potpredsednik ruske vlade Vitalij Mutko rekao je danas da će Rusija prihvatiti plan Medjunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) da ponovo testira uzorke ruskih sportista sa Olimpijskih igara 2012. i Zimskih olimpijskih igara 2014. godine.

"MOK je sada odlučio da ponovo testira uzorke naših sportista... Neka to i učini", rekao je Mutko, koji je bio ministar sporta tokom 2012. i 2014. godine.

Više od 1.000 ruskih sportista navodno je umešano je u sistemski ;doping ;koji je trajao četiri godine počevši 2011, navodi se u poslednjem delu izveštaja profesora Ričarda Meklarena za Svetsku antidoping agenciju (WADA).

Mutko je rekao da ne očekuje da će ruskim sportistima biti zabranjeno učešće na Zimskim olimpijskim igrama 2018. godine u Pjongčangu.

U juče objavljenom izveštaju Meklarena obuhvaćena su takmičenja na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, Svetskom atletskom prvenstvu 2013. i Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014. godine u više od 30 sportova u kojima su se navodno prikrival idoping ;uzorci.

Rusija je osvojila 72 medalje na Igrama u Londonu, od kojih 21 zlatnu, dok je u Sočiju osvojila 33 odličja, od kojih 13 zlatnih.

XS
SM
MD
LG