Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Jeremić dao izjavu u slučaju "Topčider", poziv smatra zastrašivanjem


Vuk Jeremić

Nekadašnji savetnik predsednika Srbije Borisa Tadića Vuk Jeremić završio je sa davanjem izjave u vezi sa smrću dvojice gardista na Topčideru i izjavio da nije mogao da doprinese istrazi onim što zna.

Jeremić je u Službu za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) stigao nešto pre 10.00, kada je i počelo davanje izjave.

On je novinarima ispred sedišta SBPOK-a rekao da je samo davanje izjave trajalo oko 15 minuta, dok je ostalo bilo uskladjivanje izjave koju je dao.

"Nisam bio u prilici da značajnije doprinesem istrazi", rekao je Jeremić i dodao da je značajno da se smrt gardista rasvetli do kraja.

Jeremić je ponovio da je reč o zastrašivanja zbog namere da se politički angažuje, ali nije odgovorio na pitanje da li će biti kandidat na predsedničkim izborima.

"Ja sasvim sigurno neću odustati od svojih planova. Nema čega da se plašim, ali nisam siguran da svi mogu da isto to kažu za sebe kada je reč o mom budućem angažovanju u politici", rekao je Jeremić.

"Mislim da je po sredi pokušaj pritiska i zastrašivanja u trenutku kada nije tajna da razmišljam o svojim budućim koracima u angažovanju u domaćoj politici. Ja sasvim sigurno neću odustati od svojih planova. Nema čega da se plašim, ali nisam siguran da svi mogu da isto to kažu za sebe kada je reč o mom budućem angažovanju u politici", rekao je Jeremić.

On je, po povratku iz Sjedinjenih Američkih Država u Srbiju, dobio poziv da u svojstvu gradjanina da izjavu policiji radi prikupljanja obaveštenja u predistražnom postupku.

Gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović poginuli su 5. oktobra 2004. u vojnom objektu Karaš u Topčideru, gde su bili na straži. Vojna istraga tvrdila je da se radilo o ubistvu i samoubistvu, dok je nezavisna državna komisija ocenila da ih je ubila treća osoba. Početkom ove nedelje medijima je predstavljena 3D forenzička analiza dogadjaja, prema kojoj su gardisti ubijeni.

XS
SM
MD
LG