Dostupni linkovi

Vanredna vijest

CG: Povratak u Skupštinu zbog NATO-a posvađao bi opoziciju


Goran Danilović, funkcioner opozicionog Demosa

Povratak pojedinih opozicionih subjekata u Skupštinu radi izjašnjavanja o članstvu u NATO, ponovo bi posvađao opoziciju, ocijenio je funkcioner Demosa, Goran Danilović koji je bio ministar unutašnjih poslaova u vladi izbornog povjeranja uoči izbora.

Iz Socijaldemokratske partije i Građanskog pokreta URA ranije su najavili da će prisustvovati sjednici Skupštine na kojoj će se glasati o ulasku Crne Gore u NATO.

Danilović je kazao da opozicija sa pravom traži ponavljanje izbora, i da se može brzo doći do dogovora koji je rok za njihovo održavanje. „Vjerujem da možemo ispostaviti i zajedničke uslove jer, makar ovim povodom, ne može biti razlikovanja u opoziciji“.

„Ne bude li rasvijetljen izborni dan, ne može biti jasna nikome, pa ni politički najpragmatičnijim i lukavim pojedincima, kako i zašto se pojedine opozicione partije vraćaju/pojavljuju u Skupštini da se izjasne oko članstva u NATO“, naveo je Danilović na svom Facebook profilu.

Prema njegovim riječima, ako bilo koji opozicionar može ući u Skupštinu da se izjasni tim povodom i na taj način da legitimitet aktuelnom sazivu, koji su razlozi da izbjegavaju "manje bitne" stvari.

„Mi valjda sporimo uspostavljenu parlamentarnu većinu zbog krupnog i najkrupnijeg, a ne zbog "sitnica"? Nakon eventualno takvih poteza opozicija će opet biti posvađana po najbolnijim šavovima“, smatra Danilović.

On je naglasio da je, ako saziv kojem predsjedava Ivan Brajović ima legitimitet da, zajedno sa nekim opozicionim poslanicima, odluči o najkrupnijoj stvari u minulih deset godina, o članstvu Crne Gore u NATO - besmisleno sve što opozicija radi i s pravom spori.

„Koga će nakon toga, unutra ili spolja, biti briga pojavljuje li se opozicija u Skupštini ili ne pojavljuje“, zaključio je Danilović.

XS
SM
MD
LG