Dostupni linkovi

U brodolomu kod Jemena nestalo 60 ljudi


Na brodu koji je plovio od grada Mukale na jugoistoku ka Sokotri, jemenskom arhipelagu u Arapskom moru, bilo je 60 ljudi
Na brodu koji je plovio od grada Mukale na jugoistoku ka Sokotri, jemenskom arhipelagu u Arapskom moru, bilo je 60 ljudi

U potonuću teretnog broda kod jemenskog ostrva Sokotra nestalo je 60 ljudi, objavile su danas vlasti te zemlje.

Na brodu koji je plovio od grada Mukale na jugoistoku ka Sokotri, jemenskom arhipelagu u Arapskom moru, bilo je 60 ljudi, rekao je ministar za ribarstvo Fahd Kavien, prenela je agencija AFP.

Zbog građanskog rata u Jemenu taj teretni brod sa 13 članova posade je bio jedina, povremena veza udaljenih ostrva i kopna, a ovog puta je prevozio teret i 47 putnika, piše američki list "Njujork tajms".

Po navodima državne novinske agencije Saba, spasena su samo dva čoveka, a po drugim izvorima četiri kojsu našle posade dva strana broda.

Po vlastima, stari, spor brod je još u subotu krenuo na daleko putovanje, a juče je potonuo u nevremenu blizu Sokotre, 350 kilometara od jugoistočne obale Jemena.

Guverner južnog regiona Hadramuta, general Ahmed ben Breik, rekao je da su lokalne vlasti pozvale snage Arapske koalicije koja u borbi s pobunjenicima podržava jemensku vladu, kao i brodove koji plove u okolini, da priteknu u pomoć potrazi za mogućim preživelima, javila je agencija AP.

Pošto je na brod bilo utovareno i 12 čamaca, vlasti veruju da su ih brodolomnici mogu upotrebiti da se spasu.

XS
SM
MD
LG