Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Gradonačelnik Leposavića je 'eksponent antisrpske politike'


Zgrada opštine Leposavić

Gradonačelnik Leposavića Dragan Jablanović danas je konačno javno saopštio da je "eksponent antisrpske politike i da je njegov zadatak razbijanje jedinstva srpskog naroda na severu Kosova i Metohije".

Ovo se navodi u saopštenju koje potpisuju ministar administracije i lokalne samouprave u kosovskoj vladi Ljubomir Marić, gradonačelnici Severne Mitrovice, Zvečana i Zubinog Potoka Goran Rakić, Vučina Janković i Stevan Vulović, kao i predsednici "Privremenih organa" Opština Severna Mitrovica, Leposavić i Zvečan, Aleksandar Spirić, Zoran Todić i Ivan Todosijević.

U saopštenju se kaže da do njih već duže "dolaze informacije o njegovim nezakonitim aktivnostima, kontaktima sa stranim obaveštajnim službama i kosovskom tajnom policijom, ali niko nije verovao da će Jablanović biti toliko besraman da praktično podrži odluku Kfora da prošvercuje na sever Kosmeta prištinski politički establišment koji sprečava uspostavljanje ZSO (Zajednice opština sa srpskom većinom), čime je udaren javni šamar čitavom ovdašnjem srpskom narodu".

Oni Jablanovića "optužuju" za "pokušaj instaliranja novog zdravstvenog i obrazovnog sistema protivno volji naroda u opštini Leposavić".

Gradonačelnik Leposavića Dragan Jablanović za RSE kaže da prvi put čuje ovakve optužbe, te da otvaranju mosta na Bistrici u petak nije prisustvovao, odbivši to pre nego se dogovori zajednički stav povodom toga, a da su od strane Kfora bili pozvani svi gradonačelnici koji su i položili kamen temeljac za ovaj most.

Komentarišući navode da ima veze sa tajnom policijom Kosova i stranim obaveštajnim službama, Jablanović kaže da nikada nikog u životu nije poznavao, niti sada poznaje.

"Ja sam se opredelio samo za rad u svojoj opštini i da doprinesem svojim građanima. Uradio sam toliko mnogo infrastrukturnih projekata u ovoj i prošloj godini nego sve tri opštine na severu zajedno, i njih to boli", rekao je on.

XS
SM
MD
LG