Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Poslanici SNS traže manje plate za Jankovića i Šabića


Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić i zaštitnik građana Saša Janković

Poslanička grupa SNS podržaće predlog budžeta za 2017. godinu i podnela je amandamane koji se odnose na smanjenje enormno visokih polata zastupniku građana Saši Jankoviću i povereniku za informacije od javnog značaja Rodoljubu Šabiću, saopštio je danas šef poslaničke grupe Aleksandar Martinović.

„Poslanička grupa SNS podržaće predlog budžeta za 2017. godinu zato što smatramo da je to budžet koji je razvojni, koji omogućava dalji rast srpske ekonomije, otvaranje novih radnih mesta, smanjivanje budžetskog deficita“, kazao je on novinarima.

Martinović je rekao da poslanička grupa SNS smatra da je ovaj budžet nabolji mogući dokaz da je došlo do najbolje mogućeg ozdravljenja srpskih finansija.

„Podneli smo nekoliko amandmana na budžet, koji se odnose na smanjivanje enormno visokih plata, takozvanih nezavisnih državnih organa, kao što su zastupnik građana i poverenik za informacije o javnog zančaja“, preneo je on.

Martinović je rekao da poslanička grupa smatra, kada cela država štedi da bi građanima Srbije bilo bolje, ima logike da štede i Janković i Šabić.

„Opredelili smo se da sredstva koja bi se smanjila idu u humanitarne svrhe, odnosno u Fond za lečenje bolesne dece u inostranstvu“, kazao je on.

„U vreme kada cela država štedi, kada štede penzioneri, zaposleni u javnoj administraciji, kada taj novac koji smo uštedeli izdvajamo za izgradnju novih bolnica, škola, vrtića, autoputeva, da je sasvim legitimno da tražimo da štede Janković i Šabić“, podvukao je Martinović.

On je kazao da, kao poslanik ima pravo da obavesti građane Srbije da je plata Jankovića skoro 400. 000 dinara, i da on po ceo dan tvituje i šeta kučiće, pa je malo jedan dan predsednički kandidat, onda nije, pa se potom sastaje sa drugim predsedničkim kandidatom, koji je kada je u vreme kada bio šef diplomatije uzimao ogromne pare za putovanja.

XS
SM
MD
LG