Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Al Gore razgovarao sa Donaldom Trumpom


Al Gore sa gradonačelnikom New Yorka, Bill de Blasiom na jednom od skupova o klimatskim promjenama

Novoizabrani predsjednik SAD Donald Trump susreo se u New Yorku u ponedjeljak sa bivšim potpredsjednikom SAD Alom Goreom, aktivistom za zaštitu prirode, koji se posljednjih više od decenije posvetio borbi protiv klimatskih promjena.

"Imao sam dug i veoma produktivan sastanak sa izabranim predsjednikom" rekao je Gore koji se prije toga susreo sa Trumpovom kćerkom Ivankom koja je dio njegovog tranzicionog tima.

"Bila je to iskrena potraga za oblastima oko kojih možemo naći zajednički jezik...Razgovor je bio veoma interesantan i biće nastavljen" poručio je Al Gore.

Neposredna opasnost od klimatskih promjena znači da "nema vremena za očajavanje" zbog Trumpove pobjede, smatra Gore, koji se nada da će se Barack Obama i Hillary Clinton pridružiti jednoj intenziviranoj klimatskoj kampanji.

Gore je ovo prije sastanka sa Trumpom rekao za britanski The Guradian, dodajući da se nada da će izabrani američki predsjednik revidirati neke od svojih pozicija, kada je riječ o globalnom zagrijavanju, istovremeno predviđajući da će ekolozi imati značjan broj sukoba u naredne četri godine sa novoizabranim predsjednikom SAD.

XS
SM
MD
LG