Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Stoltenberg: Očekujem da nova Vlada CG bude posvećena članstvu


Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg govorio je na press konferenciji uoči ministarskog sastanka u Briselu, 5. decembra 2016.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg očekuje da će nova crnogorska Vlada biti posvećena članstvu u Alijansi, i da će, kako je rekao, sve zemlje članice uskoro ratifikovati Protokol o pristupanju Crne Gore tom savezu.

On, kako je saopštio, očekuje i računa da će nova Vlada u Crnoj Gori ostati posvećena pristupanju Alijansi.

„Sreo sam se sa novim premijerom dok je bio na prethodnoj poziciji, tako da sam siguran da će on nastaviti da obezbjeđuje da Crna Gora ostane na kursu i bude posvećena pristupanju NATO-u“, kazao je Stoltenberg u Briselu u ponedjeljak, uoči sastanka ministara vanjskih poslova koji počinje sjutra.

Stoltenberg je poručio da ne može reći kad će tačno Crna Gora postati punopravna članica, podsjećajući da je u toku ratifikacija Protokola, i da je sad na zemljama članicama da u svojim parlamentima ratifikuju taj dokument.

„Dosad je 14 članica ratifikovalo Protokol, očekujem da ostale to uskoro urade, i da sve zemlje članice ratifikuju Protokol uskoro“, rekao je on.

XS
SM
MD
LG