Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Opozicija traži odlaganje sednice o budžetu Skupštine Srbije


Opozicija je na sednici Odbora za finansije Skupštine Srbije, zatražila odlaganje sednice o budžetu, koja je planirana za nedelju, jer je, kako su istakli, zakazana na brzinu i nije ispoštovan rok da se najavi bar tri dana ranije.

Takođe, ukazali su da parlament nema ni izveštaj o završnom računu za 2015. godinu kao i da Vlada Srbije nije dostavila na vreme Predlog budžeta jer su, po zakonu, morali da ga dostave do 1. novembra kako bi se poslanici s tim upoznali.

„Krajnje je neozbiljno da se pod takvim okolnostima ulazi u raspravu o najavažnijem zakonu“, naveli su predstavnici opozicije koji dodaju i da se u Predlogu budžeta pojavljuju „određene nepravilnosti“.

Na kritike da vlada nije u zakononskom roku skupštini poslala predlog budžeta, ministar finansija Dušan Vujović je rekao da to nije bilo moguće zbog aranžmana sa MMF i molbe da se sa određenim parametrima sačeka.

"Žao mi je što kasnimo. Mi smo bili spremni, ali dok program sa MMF traje ne možemo u rokovima da šaljemo bužet, iako smo imali sve ključne brojeve već 1. novembra", rekao je Vujović.

Poslanici Skupštine Srbije u nedelju bi trebalo da počnu razmatranje Predloga zakona o budžetu za 2017. godinu, kojim su predviđeni ukupni prihodi od 1.092 milijarde dinara i ukupni rashodi od 1.161 milijardi dinara.

XS
SM
MD
LG