Dostupni linkovi

Le Pen: Moguć 'Tramp efekat' na francuskim izborima


Le Pen rekla da će se na francuskim izborima "nacionalisti i patriote poput nje" sučeliti sa podržavaocima globalizacije, EU i imigracije

Predsednička kandidatkinja francuske krajnje desnice Marin Le Pen izjavila je danas da bi se izborna pobeda Donalda Trampa na predsedničkim izborima u SAD mogla odraziti i na izbore za predsednika Francuske 2017. godine.

"Ono što je sigurno, to je da su ljudi sada svesni da mogu da se oslobode diktata sistema i da glasaju onako kako žele", istakla je liderka partije Nacionalni front na godišnjem sajmu konja na periferiji Pariza, gde je, takođe, jahala konja, prenosi AP.

Le Pen je rekla da će se na francuskim izborima u aprilu "nacionalisti i patriote poput nje" sučeliti sa podržavaocima globalizacije, Evropske unije i imigracije.

Liderka krajnje desnice je napomenula da odluka sadašnjeg socijalističkog predsednika Fransoa Olanda da se ne kandiduje za drugi mandat neće promeni njenu strategiju predizborne kampanje.

Takođe, predvidela je da će u predsedničku trku ući aktuelni premijer Manuel Vals, kao socijalistički kandidat, koji će se suočiti sa njom i konzervativnim bivšim premijerom Fransoa Fijonom, koji je pobedio na unutrastranačkim izborima stranke Republikanci.

XS
SM
MD
LG