Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Federacija BiH blokirala zakon o akcizama: Aranžman sa MMF-om ugrožen


Ilustratvina fotografija

Predstavnici Federacije BiH blokirali su usvajanje zakona o akcizama na današnjoj sjednici Upravnog odbora UIO BiH i samim tim blokirali cijeli proces usvajanja zakona kao jedne od prethodnih mjera na koje se BiH dodatnim pismom namjere obavezala prema MMF-u, izjavio je ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija.

On je pojasnio da predstavnici FBiH imaju primjedbe na zakon o uplatama na jedinstevni račun sredstava. "Na sjednici danas nije bilo saglasnosti. Možemo reći da se, nažalost, nalazimo u jednoj potpunoj blokadi.

Do sada nije bilo problema kako da izgleda zakon o akcizama BiH. Veoma žalosna situacija i zato možemo reći da je aranžman sa MMF sasvim sigurno blokiran", istakao je Tegeltija za Radio Republike Srpske.

On je podsjetio je da je dodatnim pismom namjere MMF-u definisano prethodno usvajanje zakona o akcizama u BiH, kojim je trebalo da se definiše plaćanje dodatnih sredstava za izgradnju autoputeva i puteva u Srpskoj i Federaciji.

U skladu sa tim pripremljen je zakon o akcizama i dva prateća zakona, koji su trebali da budu usvojeni danas na sjednici Upravnog odbora UIO BiH i upućeni Savjetu ministara BiH na usvajanje

XS
SM
MD
LG